BPI Service als meerwaarde op project Oosterweelverbinding

De werken aan Oosterweelverbinding rond Antwerpen is één van de grootste infraprojecten van Europa. Dit megaproject bestaat uit verschillende deelprojecten. Deze projecten worden uitgevoerd door diverse aannemerscombinaties waaronder het consortium Rinkoniên dat bestaat uit de CIT Blaton, Artes Group, Stadsbader en Mobilis. Zij realiseren de bouw van de Oosterweelverbinding op Linker- en op Rechteroever.

Het is uiteraard een flinke uitdaging om dit gigantische project qua logistiek, materieelbeheer en planning gestroomlijnd te laten verlopen. Aan het woord hierover Tim Van Looy, beheerder logistiek van CIT Blaton. “Gezien mijn opleiding en interesses in de infrabouw vind ik het natuurlijk tof om deel uit maken van dit prestigieuze project. Mijn taak is het faciliteren en vlot laten lopen van de werkzaamheden van de diverse werkteams. Door mijn interactie met de project- en werfleiders zorg ik ervoor dat al het materieel, bouwmateriaal etc. tijdig én op de juiste locatie aanwezig is”.

“Omdat wij niet alles in eigen beheer hebben, huren wij ook diverse zaken in. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld werfunits, mobiele wc’s, stroomvoorziening en verlichting. Omdat wij in het verleden goede ervaring hebben met BPI Service, hebben wij ook op dit project voor hen gekozen. De huurartikelen uit het gamma van BPI zijn van hoogwaardige kwaliteit. Maar wat voor ons vooral de doorslag gaf was hun professionaliteit en kennis van de noden van de bouwfirma. Het meedenken, anticiperen én de snelheid van reageren en uitvoeren is voor ons van grote waarde”.

BPI Service is dus prominent aanwezig op de Oosterweelverbinding. Voor de diverse aannemerscombinaties verhuren zij meer dan 70 werfunits op dit project. Deze zijn allen voorzien van hoogwaardig meubilair, airco’s, sanitaire blokken, verwarming etc. Ook worden de bouwbedrijven voorzien van bekabeling, stroom-verdeelkasten, tourniquets, verlichting en alle benodigde gereedschappen.